15 Ağustos 2016 Pazartesi

Demre-Fethiye Yol Boyu Kendime Notlar

Yol güzel manzaralar eşliğinde deniz kenarından devam ediyor. Keskin virajlar oldukça fazla ve dikkatin dağılmasın!.

Yol üzerinde yer alan Kaputaş Plajı tabelası hiç beklenmeyen bir anda karşıma çıktı. Yolun bu kısmı dağ yamacından devam ettiği için plaja merdivenler aracılığı ile inilebiliyor. Bir otopark olmaması nedeniyle araçlar yol kenarına park edilebiliyor. Yeni bir park alanı yapılması biraz zor çünkü dağı oymak gerekiyor ki teknik olarak oldukça zor ve maliyetli ve böyle bir çalışma yapılacağını da sanmıyorum. 
Kaputaş Plajı-1

Kaputaş Plajı-2
Kaputaş Plajı derin bir vadinin (belki kanyon da denilebilir) hemen önünde bulunuyor ve sanırım buradan gelen ufak çakıl taşları ile oluşmuş bir plaj. Yukardan bakınca kum gibi görünüyor ama yaklaşınca ufak taşlar olduğu anlaşılıyor, bu nedenle terlik veya deniz ayakkabısı şart.

Denizi oldukça temiz ve zeminin beyaz olması nedeni ile deniz turkuaz bir görünümde ve oldukça güzel bir manzara. Geçersen tekrar uğra.

Plaja inişte heyecanla merdivenler pek önemsenmedin ama  ancak çıkarken bir 10-15 dakika yordu. Yanına su almayı unutma çıkmadan önce, büfede var. 
 
Plaja İnen Merdivenler

Merdivenlerden Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajını Oluşturan Kanyon
Burada gördüğüm bir tabela geniş bire sahil kısmının "Deniz Koruma Alanı" olduğunu belirtiyor. 
Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı

Muğla istikametinden çıkıp Fethiye' ye dönüldüğünde oldukça güzel bir yol uzanıyor. Ancak Fethiye yine betonarme cehennemi gibi. Konaklama için Ölüdeniz yolu üzerinde Morina Otel' i temiz, konforlu, lüx bir butik otel. Yeşillik içerisinde ve oldukça bakımlı bahçesi olan otel çalışanları güleryüzle karşılıyor. Odalar ve duşlar temiz.  Kahvaltı açık alanda ve ortam gayet huzurlu. Mönü geniş değil ama kahvaltıda olması gereken ne varsa onlar var zaten. Otel Ölüdeniz' e inerken solda kalıyor ve 4-5 km mesafede. Manzarası oldukça güzel.
 
Morina Otel Yolu
Morina Otel
Oda Balkonundan Manzara

Oda Balkonundan Bahçe

Oda Balkonundan Giriş-Resepsiyon
Akşam Fethiye Balık Hali' ne balık yemeye gitme. Balıkçılardan balığını, kalamarını vb kendin alman güzel, restaurant pişirip getiriyor. Ortam güzel, balıklar taze ama başka yerde ye. Esnaf kültürü olmayan insanlardan gereksiz yere kazık yeme.

Fethiye Balık Hali-1

Fethiye Balık Hali-2

Fethiye Balık Hali-3

Fethiye Balık Hali-4

Fethiye Balık Hali-5

Fethiye Balık Hali-6
Ölü Deniz'de müzekart geçerli değil.
Ölüdeniz Otopark Alanı
Girişten sonra ağaçların altında rahat bir otopark mevcut ve otoparktan itibaren deniz için bir miktar yürümek gerekiyor. Otoparkın sağ tarafına doğru yürürsen Mavi Lagün denilen kısma gidiyorsun, soldan devam edersen ise denizin olduğu plaj kısmına paralel olarak yürüyorsun. Yüzdüğüm yer deniz ile Mavi Lagün' ü birleştiren boğaz kısmı.
 
Deniz Mavi Lagün Arası - 1
Ölüdeniz benim hep düşündüğüm gibi kum değilmiş, rahatsız etmeyen ufak taşlar var. Minik şamandıra-ip ile belirlenen yerden ilerisi derin ve karşıda yer alan ağaçlık-kayalık yere mesafe 50-60 metre. Su bu bölgede ve Mavi Lagün' de çarşaf gibi ve berrak.
Deniz Mavi Lagün Arası - 2
Ankaralılar için oldukça ters bir yerde kalmakla birlikte Ölüdeniz'e iyi ki gelmişim. Bir daha Antalya üzerinden gelecek olursam yol üzeri tarihi yerleri ve koyları araştır.
Deniz Mavi Lagün Arası - 3
  


Bumerang - Yazarkafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder