11 Ağustos 2016 Perşembe

Kemer' den Kaş' a Yol Boyu

Phaselis' ten ayrılıp Kaş istikametine doğru yola çıktığımda Demre ve burada bulunan Myra Antik Kenti'ne var. Öğleden sonra yol boyu hava oldukça nemli ve sıcaktı ancak yolun sahili takip etmesi ve ormanların içerisinden geçmesi bu olumsuzlukları unutturdu mu HAYIR! Çok sıcak aq. Deniz manzaralı yolda Kemer' den itibaren sağlı sollu gözlemecilerde mola ver bir daha gelirsen. Aç aç gezme saatlerce bu nem ve sıcakta.



Yol, dağların denizle birleştiği kıvrımlara uygun olarak keskin virajlara sahip, bu nedenle manzaraya çok da dalmamak önemli. Her virajda derelerin denize döküldüğü kısımlarda minik sevimli  ücretsiz tesissiz plajcıklar oluşmuş ve her birinde birer ikişer araç durmuş vatandaşlar bunun tadını çıkarıyor. Kimsenin olmadığı bir tane bulup serinleyemedim.
 
Bu köpeği bir daha görür müyüm acaba?
 

 
Demre belde merkezi sahilden bir kaç km. içerde kalıyor ve kafamda canlandırdığım Demre' den oldukça farklı. Daha butik ve sevimli bir sahil kasabası beklerken, bulunduğu konuma ve Myra gibi eşsiz bir tarihi kente tamamen zıt bir yapılaşma ile karşılaştım. Maalesef betonarme binaların şekli şemali buranın turizm beldesi olmasına daha çok zaman olduğu izlenimi veriyor.
Myra Antik Kentine Demre şehir merkezinden geçilerek gidiyor ve Noel Baba olduğuna inanılan Aziz Nicholaos' un ölümünden sonra yapılan manastırın karşıma çıktı . Wikipedia' ya göre; bu zatın kemikleri de bu manastırdaymış ancak İtalyan denizciler tarafından İtalya' nın Bari şehrine götürülmüş. Zaman kısıtlılığı ve biraz da ilgi alanım dışında kaldığı için burayı pas geçtim, belki başka bir zaman artık. Zaten hava kararmadan Myria' yı gezip Kaş' a geçmek ve orada birşeyler yemek en mantıklısı olacaktır.

Kaş' a yüksek bir rakımdan inerken manzara oldukça güzel ancak yine betonarme yapılaşma insana rahatsızlık veriyor. Böyle bir yerde beyaz renkli ve uygun mimari gözetilseydi şehir merkezi rüya gibi bir yer olabilirdi.
 Kaş' a Bakış

Şehir merkezinde en işlek yer marinanında bulunduğu meydan kısmı. Akşam üstü geldiğimde fazla yoğunluk yoktu ancak hava karardıktan sonra adeta festival yeri gibi. Ara sokaklar hediyelik eşya ve lokantalar ile dolu. Lokantalar için yemek fiyatları biraz yüksek ancak meydanda yer alan midye dolmalar oldukça taze ve lezzetli ve fiyatı diğer yerler ile aynı.
 
Marina boyunca tekne turları için standlar mevcut ve fiyatlar makul, pazarlık da mümkün gibi. Kekova turları buradan yapılıyor.
 
Kaş Marinası

Sıcaktan araba üzerinde mayışıp uyuyan bir kedicik
Tavsiye üzerine Kaş Yarımada' da butik bir otelde Korsan Otel diye bir yerden rezervasyon yaptım. Otelin manzarası muhteşem olmakla birlikte maalesef otel oldukça bakımsız. Banyo-duş-wc  böyle bir yerdeki tesis için fiyasko. Bir daha gelirsen başka yerde kal Ümit!!!. Otel içime sinmediği için kahvaltı da yapmadım aq!..


Odamın Balkonundan Deniz Manzarası 1
Odamın Balkonundan Deniz Manzarası 2
 
Odamın Balkonundan Deniz Manzarası 3


Bumerang - Yazarkafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder